Witlof uit de oven met zoete aardappelpuree
Ingrediënten
- 3 stronken witlof
- 500 g zoete aardappel
- 80 g schouderham
- 60 g geraspte kaas 30+
- peper naar smaak
- scheutje halfvolle melk
- ½ theelepel gedroogde tijm
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 396 kcal
- Koolhydraten
- 54,1 g
- - waarvan suikers
- 7,2 g
- Vet
- 9,1 g
- - waarvan verzadigd
- 4,7 g
- Eiwit
- 20,6 g
- Vezels
- 7,6 g
- Groente
- 370 g
- Zout
- 1,66 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Was de witlof, halveer in de lengte en verwijder de onderkant. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes.
Kook de witlof 5 minuten en giet af.
Wikkel de witlof in een plakje ham en plaats in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de witlof. Breng op smaak met peper.
Bak 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de zoete aardappel gaar. Giet af en laat even zonder deksel staan zodat het vocht verdampt en ze droger worden.
Stamp vervolgens tot een puree en voeg een scheutje melk toe. Breng op smaak met peper en tijm.
Serveer de witlof uit de oven met de zoete aardappelpuree.
Tip: Ook lekker met aardappelpuree
Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?
Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.