Witlofsalade met appel

Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 appel
- 3 stronken witlof
- het sap van een halve citroen
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
- Snufje peper
- 50 g pecannoten
- Verse bieslook
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 379 kcal
- Koolhydraten
- 14,5 g
- - waarvan suikers
- 11,9 g
- Vet
- 29,7 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 10,7 g
- Vezels
- 4 g
- Groente
- 120 g
- Zout
- 0,28 g
Bereiding
Zet een pan water op en kook de eieren circa 8 minuten.
Snijd de eieren daarna in stukjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
Snijd de witlof vanaf het groene deel in ringen. Gebruik het harde deel aan de onderkant niet, dit smaakt bitter.
Besprenkel de appel en witlof met citroensap.
Meng in een klein kommetje de mayonaise, yoghurt en een snufje peper.
Voeg eventueel een klein beetje water toe om het sausje iets dunner te maken.
Meng in een grote kom de witlof, appel, de dressing, pecannoten, de gekookte eieren en wat verse bieslook
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
