Witlof­salade met kip en peer

Bereiding

Doe de karnemelk en Roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.

Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

Snijd de bleekselderij in boogjes van een halve cm.

Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stukken.

Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.

Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in dunne plakjes.

Meng het witlof, de bleekselderij, de kipfilet, de peer en veldsla door elkaar. 

Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 150 ml karnemelk
  • 100 g Roquefort (blauwschimmelkaas)
  • 70 g pecannoten
  • 400 g bleekselderij
  • 450 g witlof
  • 160 g gerookte kipfilet (stuk)
  • 2 handperen
  • 75 g veldsla
  • peper

Koolhydraten 16 g
waarvan suikers 12,9 g
Vet 22,1 g
waarvan verzadigd 6,8 g
Eiwit 22,9 g
Vezels 5,2 g
Groente 230 g
Kcal 366
Zout 1,25 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.