Witlof­schuitjes met appel en walnoten

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Type gerecht
Witlofschuitjes met appel en walnoten

Ingrediënten

  • 1 witlof
  • ½ rode appel
  • 20 g walnoten
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje peper
  • 1 eetlepel tuinkers

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
42 kcal
Koolhydraten
3,5 g
- waarvan suikers
3 g
Vet
2,4 g
- waarvan verzadigd
0,3 g
Eiwit
1 g
Vezels
0,8 g
Groente
12 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Snijd de onderkant van de witlof af. Haal de bladeren los en was deze. Gebruik de 6 mooiste bladeren voor de schuitjes.

Snijd de overige witlof klein. Was de appel en snijd in kleine blokjes. Hak de walnoten grof.

Meng de yoghurt met het citroensap en breng op smaak met peper.

Vul de schuitjes met de appel, walnoten en overige witlof.

Besprenkel met de yoghurtdressing en garneer met de tuinkers.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes