Wortel-havermout­koekjes

Aantal personen
15 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 60 g geraspte wortel
  • 70 g havervlokken
  • 1 theelepel kaneel
  • 40 g rozijnen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
44 kcal
Koolhydraten
8,7 g
- waarvan suikers
4,9 g
Vet
0,4 g
- waarvan verzadigd
0,1 g
Eiwit
0,9 g
Vezels
0,9 g
Groente
4 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Prak de bananen in een kom.

Voeg de geraspte wortel, havervlokken, kaneel en rozijnen toe en meng alles goed door elkaar.

Maak met een vormpje ongeveer 15 koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, de koekjes blijven een klein beetje zacht.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes