Wortel hummus

Aantal personen
14 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 3 wortels
  • 15 g verse gember
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 eetlepel citroensap
  • 70 g cashewnoten (ongezouten)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
49 kcal
Koolhydraten
2,1 g
- waarvan suikers
0,8 g
Vet
3,7 g
- waarvan verzadigd
0,6 g
Eiwit
1,4 g
Vezels
0,6 g
Groente
12 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Schil de wortels en snijd in grove stukken.

Kook de wortels in zo’n 10 minuten beetgaar.

Schil de gember. Pel de ui en knoflook en snijd deze in grove stukken.

Meng alle ingrediënten en pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.

1 eetlepel is 1 portie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes