Wortel hummus

Ingrediënten
- 3 wortels
- 15 g verse gember
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel tahin
- 1 eetlepel citroensap
- 70 g cashewnoten (ongezouten)
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 49 kcal
- Koolhydraten
- 2,1 g
- - waarvan suikers
- 0,8 g
- Vet
- 3,7 g
- - waarvan verzadigd
- 0,6 g
- Eiwit
- 1,4 g
- Vezels
- 0,6 g
- Groente
- 12 g
- Zout
- 0,01 g
Bereiding
Schil de wortels en snijd in grove stukken.
Kook de wortels in zo’n 10 minuten beetgaar.
Schil de gember. Pel de ui en knoflook en snijd deze in grove stukken.
Meng alle ingrediënten en pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.
1 eetlepel is 1 portie.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
