Wortel­cake

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Doe de eieren in een kom en roer met een garde luchtig.

Voeg de kwark toe aan de eieren en meng goed.

Meng in een andere kom de havermeel, kaneel en bakpoeder.

Doe de droge ingrediënten bij het ei-kwark mengsel en roer het geheel goed door elkaar.

Schep als laatste de wortel en rozijnen door het beslag.

Verdeel over een cakeblik en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de topping.

Rasp de sinaasappelschil en bewaar deze apart.

Halveer de sinaasappel en pers uit. Gebruik 2 eetlepels sap om te mengen met de roomkaas.

Zet het sinaasappel-roomkaasmengsel in de koelkast tot de cake volledig is afgekoeld.

Besmeer dan de bovenkant van de cake met dit mengsel en garneer met de sinaasappelrasp.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 g (plantaardige) kwark
  • 200 g havermeel
  • 2 theelepels kaneel
  • 15 g bakpoeder
  • 150 g geraspte wortel 
  • 35 g rozijnen 
  • 1 sinaasappel
  • 150 g plantaardige roomkaas

Koolhydraten 12,3 g
waarvan suikers 3,7 g
Vet 4,4 g
waarvan verzadigd 1,9 g
Eiwit 5,5 g
Vezels 1,6 g
Groente 10 g
Kcal 115
Zout 0,17 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!