Yakitori met gekoelde sobanoedels

Bereiding

Yakitori

Pers de knoflook uit boven een steelpan. Schil en rasp de gemberwortel boven de pan.

Meng de overige ingrediënten voor de saus erdoor en breng aan de kook. Laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken en vervolgens afkoelen.

Snijd de kippendijfilet in blokjes en marineer ze in de saus.

Haal de kip weer uit de saus (bewaar deze) en bak de kip vervolgens in circa 6 minuten gaar.

Voeg de saus weer toe en laat het gerecht een paar minuutjes inkoken.

 Tip

Je kunt ook spiesjes maken van de kip. Rooster deze gaar onder de gril of in een grillpan. Bestrijk de kip tijdens het roosteren met de saus.

Gekoelde sobanoedels

Kook de sobanoedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar en spoel ze koud met water.

Roer een dressing van mirin, sojasaus, honing en sesamolie en meng de sobanoedels erdoor.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.

Snijd de lente-uien in ringetjes.

Bestrooi de noedels met lente-uien en sesamzaad.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • Yakitori
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 40 gram Japanse sojasaus
  • 20 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 25 gram mirin
  • 400 gram kippendijfilet in blokjes
  • Gekoelde sobanoedels
  • 150 g sobanoedels (boekweitnoedels)
  • 2 tl mirin
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 eetlepels sesamzaad
  • 1 bos lente-uien

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 51 g
Vet 8 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 30 g
Vezels 1 g
Groente 31 g
Kcal 403
Zout 1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!