Yoghurt-kom­kommer­dressing

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
5 minuten
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • ¼ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
14 kcal
Koolhydraten
1,6 g
- waarvan suikers
1,3 g
Vet
0,1 g
- waarvan verzadigd
0,1 g
Eiwit
1,2 g
Vezels
0,1 g
Groente
20 g
Zout
0,03 g

Bereiding

Was de komkommer en snijd met de kaasschaaf dunne plakjes af.

Pel en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

Doe de yoghurt, citroensap, komkommer en fijngesneden knoflook in een kom en roer door elkaar.

Breng op smaak met wat peper of gedroogde groene kruiden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes