Yoghurt-komkommerdressing

Ingrediënten
- ¼ komkommer
- 1 teentje knoflook
- 100 ml magere yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 14 kcal
- Koolhydraten
- 1,6 g
- - waarvan suikers
- 1,3 g
- Vet
- 0,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0,1 g
- Eiwit
- 1,2 g
- Vezels
- 0,1 g
- Groente
- 20 g
- Zout
- 0,03 g
Bereiding
Was de komkommer en snijd met de kaasschaaf dunne plakjes af.
Pel en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Doe de yoghurt, citroensap, komkommer en fijngesneden knoflook in een kom en roer door elkaar.
Breng op smaak met wat peper of gedroogde groene kruiden.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
