Yoghurtcake met citroen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de yoghurt in een kom en mix hier de eieren één voor één door. Voeg hier de amandelmeel en bakpoeder aan toe en mix tot een glad beslag.

Voeg nu ook de boter, vanille-extract en citroenrasp door het beslag. Schep als laatste de blauwe bessen door het beslag.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep hier het mengsel in.

Bak de cake in 45 – 50 minuten gaar.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 200 ml magere yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 g amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 70 g boter (op kamer temperatuur)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 150 g blauwe bessen

Koolhydraten 3,3 g
waarvan suikers 2,3 g
Vet 11,6 g
waarvan verzadigd 3,3 g
Eiwit 4,2 g
Vezels 1,8 g
Groente 0 g
Kcal 133
Zout 0,16 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.