Zalmbonbon met komkommersalade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Vis
Type gerecht

Ingrediënten

  • 300 g gerookte zalm
  • 300 g komkommer
  • 125 g chuka wakame (zeewier)
  • 1 theelepel wit sesamzaad
  • 100 g ijsbergsla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ½ eetlepel ketjap

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
243 kcal
Koolhydraten
9,1 g
- waarvan suikers
7,1 g
Vet
14,7 g
- waarvan verzadigd
2,9 g
Eiwit
17,7 g
Vezels
2 g
Groente
130 g
Zout
0,5 g

Bereiding

Komkommersalade

Maak komkommerparels door met een parelboor 12 rondjes uit de komkommer te boren.

Verwijder de zaadlijsten uit de rest van de komkommer en schaaf het vruchtvlees in dunne slierten. Meng de komkommerslierten met de wakame (zeewier).

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.

Snijd de ijsbergsla ragfijn. Meng dit alles met de komkommer en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Zalmbonbons

Snijd de eventuele bruine randjes van de gerookte zalm. Leg een plak zalm op een vel plasticfolie. Leg zalm met folie (aan de buitenkant) in een theekopje en vul met de komkommersalade.

Vouw het plasticfolie met zalm dicht, zodat de komkommersalade ‘ingepakt’ wordt. Haal de bonbon uit de theekop en verwijder voorzichtig het plastic.

Meng de olijfolie met de ketjap om dressing te maken.

Serveer de bonbon in het midden van het bord met de dressing.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes