Zalmtartaar met tomaat en ei

Ingrediënten
- 400 g gerookte zalm
- 3 eieren, gekookt en fijngeprakt
- 1 tomaat
- 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel kappertjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 265 kcal
- Koolhydraten
- 1 g
- - waarvan suikers
- 0,9 g
- Vet
- 16,7 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 26,7 g
- Vezels
- 0,6 g
- Groente
- 17 g
- Zout
- 3,47 g
Bereiding
Meng in een kom 1 eetlepel citroensap met ½ eetlepel citroenrasp.
Hak de gerookte zalm in kleine stukjes.
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadlijsten en het vruchtvlees en snijd in kleine stukjes.
Roer de stukjes zalm en tomaat erdoorheen.
Klop in een andere kom 2 eetlepels citroensap met de olijfolie en kappertjes tot een dressing.
Leg een uitsteekvorm van 5 cm doorsnee op een bord, vul hem met een kwart van het zalmmengsel en trek de vorm voorzichtig omhoog.
Maak zo nog drie zalmtartaartjes.
Verdeel de geprakte eieren over de zalmtartaar en sprenkel de dressing eroverheen.
Doe mee met de Nationale Suiker Challenge!
7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers: dat is de Nationale Suiker Challenge. Meedoen is leuk, lekker en goed voor je gezondheid. Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken!
