Zalm­tartaar met tomaat en ei

Bereiding

Meng in een kom 1 eetlepel citroensap met ½ eetlepel citroenrasp.

Hak de gerookte zalm in kleine stukjes.

Ontvel de tomaat, verwijder de zaadlijsten en het vruchtvlees en snijd in kleine stukjes.

Roer de stukjes zalm en tomaat erdoorheen.

Klop in een andere kom 2 eetlepels citroensap met de olijfolie en kappertjes tot een dressing.

Leg een uitsteekvorm van 5 cm doorsnee op een bord, vul hem met een kwart van het zalmmengsel en trek de vorm voorzichtig omhoog.

Maak zo nog drie zalmtartaartjes.

Verdeel de geprakte eieren over de zalmtartaar en sprenkel de dressing eroverheen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 400 g gerookte zalm (Fish & More)*
  • 3 eieren, gekookt en fijngeprakt
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 1 g
waarvan suikers 0,9 g
Vet 16,7 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 26,7 g
Vezels 0,6 g
Groenten 17 g
Kcal 265
Zout 3,47 g

Ingestuurd door: Ekoplaza / Caplan

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!