Zeewierballetjes met rijst

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd in blokjes.

Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de paprika toe en bak deze een paar minuten mee.

Voeg als laatst de tomaat en de tomatenstukjes uit blik toe. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken. Laat 5 minuten sudderen.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de zeewierballetjes ongeveer 4 minuten.

Roer de zeewierballetjes door de saus en serveer samen met de volkoren basmatirijst. Garneer met wat verse basilicum.

Tip: Het is ook lekker om bijvoorbeeld blokjes courgette of aubergine toe te voegen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 130 g biologische volkoren basmatirijst
  • 1 biologische ui
  • 1 biologische knoflookteen
  • 2 biologische gele paprika's
  • 1 biologische romatomaat
  • 200 g biologische tomatenstukjes
  • 1 theelepel biologische chilivlokken
  • 150 g biologische zeewierballetjes
  • 5 g biologische verse basilicum
  • 2 eetlepel bakolie 
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 74 g
waarvan suikers 14 g
Vet 25 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwitten 17 g
Vezels 11 g
Groente 330 g
Kcal 605
Zout 1,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!