Zoete aardappel-toast

Bereiding

Snijd de zoete aardappel, in de lengte, in 4 plakken van 1 cm.

Grill de plakken in een broodrooster, tosti-ijzer of in een grillpan zo’n 5 minuten. Laat de plakken een beetje afkoelen.

Snijd de banaan in plakjes. Tip: je kunt banaan ook in plakjes invriezen!

Besmeer vervolgens de plakken zoete aardappel met de pindakaas en beleg met een paar plakjes banaan.

Bestrooi met een snufje kaneel.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 60 g 100% pindakaas
  • ½ banaan
  • kaneel

Koolhydraten 23,2 g
waarvan suikers 8,7 g
Vet 15 g
waarvan verzadigd 2,4 g
Eiwit 8,9 g
Vezels 4,3 g
Groente 65 g
Kcal 272
Zout 0,07 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.