Zoete aardappel tortilla met spinazie

Bereiding

Snijd de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.

Verhit een klein beetje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.

Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak deze op een middelhoog vuur mee.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak deze mee totdat het geslonken is. 

Klop de eieren los en breng deze op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta door de eieren.

Giet het eimengsel over de zoete aardappel.

Bak het geheel op laag vuur zo’n 20 – 25 minuten tot het ei volledig is gestold.

Ingrediënten

  • 450 g zoete aardappelblokjes
  • 100 g (baby)spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 7 eieren
  • 75 g feta
  • olijfolie

Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 7,9 g
Vet 12 g
waarvan verzadigd 5,2 g
Eiwit 16,4 g
Vezels 3,8 g
Groente 150 g
Kcal 286
Zout 1,07 g