Zoete aardappel tortilla met spinazie

Bereiding

Snijd de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.

Verhit een klein beetje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.

Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak deze op een middelhoog vuur mee.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak deze mee totdat het geslonken is. Haal de pan van het vuur en doe het zoete aardappel mengsel in een ovenbestendige schaal.

Klop de eieren los en breng deze op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta door de eieren.

Giet het eimengsel over de zoete aardappel.

Bak het geheel zo’n 20 – 25 minuten tot het ei volledig is gestold.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 450 g zoete aardappelblokjes
  • 100 g (baby)spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 7 eieren
  • 75 g feta
  • olijfolie

Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 7,9 g
Vet 12 g
waarvan verzadigd 5,2 g
Eiwit 16,4 g
Vezels 3,8 g
Groente 150 g
Kcal 286
Zout 1,07 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!