Zoete aardappel tortilla met spinazie

Ingrediënten
- 450 g zoete aardappelblokjes
- 100 g (baby)spinazie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 7 eieren
- 75 g feta
- olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 286 kcal
- Koolhydraten
- 26 g
- - waarvan suikers
- 7,9 g
- Vet
- 12 g
- - waarvan verzadigd
- 5,2 g
- Eiwit
- 16,4 g
- Vezels
- 3,8 g
- Groente
- 150 g
- Zout
- 1,07 g
Bereiding
Snijd de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Verhit een klein beetje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak deze op een middelhoog vuur mee.
Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak deze mee totdat het geslonken is.
Klop de eieren los en breng deze op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta door de eieren.
Giet het eimengsel over de zoete aardappel.
Bak het geheel op laag vuur zo’n 20 – 25 minuten tot het ei volledig is gestold.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
