Zuurkoolsalade

Bereiding

Stoom de kruidenzuurkool 15 minuten.

Snijd de bieten in dunne reepjes en roer door de balsamicoazijn.

Snijd de plakjes geitenkaas in vieren.

Draai de geitenkaas in kleine bolletjes van ongeveer 1 cm.

Rooster de kummel in een droge pan voor 2 minuten.

Rol de geitenkaasbolletjes door de platte peterselie en geroosterde kummel.

Halveer de Taggiasche olijven.

Plaats de kruidenzuurkool in een schaal met daaroverheen rode biet en de geitenkaasbolletjes.

Garneer de olijven over de salade.  

Tip: om de smaak wat te verzachten en het zoutgehalte te verlagen kun je de zuurkool afspoelen met water.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 500 g gekruide zuurkool
  • 150 g geitenkaas zonder korst
  • 150 g gekookte bieten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 20 g taggiasche olijven
  • 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel kummel

Koolhydraten 3,3 g
waarvan suikers 2,2 g
Vet 7,5 g
waarvan verzadigd 4,2 g
Eiwit 7,5 g
Vezels 6,2 g
Groente 185 g
Kcal 123
Zout 2,3 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.