Zuurkoolsoep

Bereiding

Doe de zuurkool met het water in een kookpan. Verbrokkel het groentebouillontablet erboven en breng zachtjes aan de kook.

Pel de ui en snijd in halve dunne ringen. Pel de knoflook. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.

Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui samen met de kip 5 minuten op een laag vuur. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de paprika toe en bak nog eens 5 minuten.

Klop de crème fraîche door de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Verdeel de soep over kommen en schep het kip-groentemengsel erboven op. Hak de verse peterselie fijn en garneer de soep ermee.

Tip: Ook erg lekker met een laurierblad en komijnzaadjes.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 250 g biologische zuurkool
  • ½ biologische groentebouillontablet, zoutarm;
  • 2 biologische rode uien
  • 2 biologische knoflooktenen
  • 1 biologische rode paprika
  • 200 g biologische kipdijbeenfilet, blokjes
  • 2 theelepel biologische komijnpoeder
  • 70 ml biologische crème fraîche
  • 5 g biologische verse peterselie
  • 500 ml water
  • 2 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 8 g
Vet 43 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwit 23 g
Vezels 7 g
Groente 275 g
Kcal 542
Zout 1,3 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.