Zuurkoolsoep

Ingrediënten
- 250 g zuurkool
- ½ groentebouillontablet, zoutarm;
- 2 rode uien
- 2 knoflooktenen
- 1 rode paprika
- 200 g kipdijbeenfilet, blokjes
- 2 theelepel komijnpoeder
- 70 ml crème fraîche
- 5 g verse peterselie
- 500 ml water
- 2 eetlepel bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 542 kcal
- Koolhydraten
- 12 g
- - waarvan suikers
- 8 g
- Vet
- 43 g
- - waarvan verzadigd
- 10 g
- Eiwit
- 23 g
- Vezels
- 7 g
- Groente
- 275 g
- Zout
- 1,3 g
Bereiding
Doe de zuurkool met het water in een kookpan. Verbrokkel het groentebouillontablet erboven en breng zachtjes aan de kook.
Pel de ui en snijd in halve dunne ringen. Pel de knoflook. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui samen met de kip 5 minuten op een laag vuur. Breng op smaak met komijnpoeder en peper. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de paprika toe en bak nog eens 5 minuten.
Klop de crème fraîche door de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Verdeel de soep over kommen en schep het kip-groentemengsel erboven op. Hak de verse peterselie fijn en garneer de soep ermee.
Tip: Ook erg lekker met een laurierblad en komijnzaadjes.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
