Voor de collecte­organisato­ren

Elk jaar komen 22.000 vrijwilligers in actie om te collecteren voor het Diabetes Fonds. Jij als collecteorganisator bent hierbij onmisbaar. Met de opbrengst pakken we diabetes aan, door onderzoek naar betere behandelingen en genezing.

We houden de organisatie graag eenvoudig, daarom zijn er allerlei handige hulpmiddelen.

In Collecteweb komt alles bij elkaar


Collecteweb is een online programma voor collecteorganisatie. Looproutes uitzetten, busopbrengsten vastleggen en collectanten mailen, het kan allemaal.

Als je met Collecteweb aan de slag gaat, ontdek je snel alle mogelijkheden. Meld je aan door een e-mail te sturen naar collecte@diabetesfonds.nl en probeer het zelf!

Inloggen Collecteweb

In Collecteweb staat een uitgebreide uitleg van het programma. Toch nog vragen? Mail dan naar collecte@diabetesfonds.nl.

Handige materialen 

Met posters, stickers en andere materialen en geef je het Diabetes Fonds een gezicht! Download de materialen of bestel 1 of meerdere exemplaren met behulp van het bestelformulier. Hierover ontvangen collecteleiders eind augustus bericht.

Collectanten werven

Met de Collectantenwervingsposter A3 kun je collectanten werven. Kleiner afdrukken kan natuurlijk ook! 

Collecte aankondigen

Deze poster kun je gebruiken om de collecte aan te kondigen. Print hem in kleur uit en hang hem op in bijvoorbeeld de plaatselijke supermarkt.

Handleiding collecte

In de Handleiding collecte 2016 lees je wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van de collecte. Met tips en checklist.

Mini-handleiding voor collecteleiders

In de Mini-handleiding lees je stap voor stap wat er bij de collecte komt kijken. 

Toelichting materialenbestellijst

Wat is nu wat op de materialenbestellijst? Een handige uitleg van de materialen vind je in de Toelichting materialenbestellijst

Zorg voor voldoende aandacht in de media

Lees hoe je de collecteweek kunt promoten, met handige voorbeeldteksten.

Collectestand

De collecteopbrengst van 2015 was € 1.281.547,68. Bekijk de opbrengst per plaats. Dit jaar willen we dit prachtige bedrag natuurlijk evenaren! Super dat jij hieraan meehelpt!

Hulp nodig bij de organisatie?

Bel of mail ons. We helpen je graag! Samen maken we van de collecte een succes. We zijn tijdens kantooruren te bereiken via (033) 303 2064. In de drukke periode, vanaf 25 augustus zijn we maandag t/m vrijdag van 09.00-21.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 11.00-16.00 uur. Ook kun je ons mailen: collecte@diabetesfonds.nl.