Voor de collecteorganisatoren

Elk jaar komen 25.000 vrijwilligers in actie om te collecteren voor het Diabetes Fonds. Jij als collecteorganisator bent hierbij onmisbaar. En met de opbrengst van de collecte kunnen we zes onderzoeken naar diabetes betalen. 

We houden de organisatie graag eenvoudig, daarom zijn er allerlei handige hulpmiddelen.

  • Collecteweb
  • Handige materialen
  • Persberichten

In Collecteweb komt alles bij elkaar


Collecteweb is een online programma voor collecteorganisatie. Looproutes uitzetten, busopbrengsten vastleggen en collectanten mailen, het kan allemaal.

Als je met Collecteweb aan de slag gaat, ontdek je snel alle mogelijkheden. Meld je aan door een e-mail te sturen naar collecte@diabetesfonds.nl en probeer het zelf!

Inloggen Collecteweb

In Collecteweb staat een uitgebreide uitleg van het programma. Toch nog vragen? Mail dan naar collecte@diabetesfonds.nl.

Handige materialen 

Met posters, stickers en andere materialen en geef je het Diabetes Fonds een gezicht!

Collectanten werven

Een A3 poster (29,7 cm bij 42 cm) om collectanten te werven. Kleiner afdrukken kan natuurlijk ook! Collectantenwervingsposter

Handleiding collecte 2014


In dit pdf-je lees je wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van de collecte. Met tips en checklist.
Download handleiding collecte

Een stukje in de krant heeft zin

Een artikel over diabetes in de collecteweek is goed voor de opbrengst. Download hier de meest actuele persberichten en stuur ze naar je lokale krant. Nabellen helpt!

Persbericht opbrengst collecte

Dit persbericht kun je naar de lokale pers mailen. Zo kan de lokale media de opbrengst in de krant vermelden. Je kunt het bericht downloaden en dan zelf de invulvelden invullen.

Collectestand

De collecteopbrengst 2014 is €  1.383.160,45