Mensen die vragend kijken

Kijk hieronder voor veel gestelde vragen over de collecte. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via (033) 462 20 55

Voorafgaand aan de collecte

Wanneer krijg ik een collectebus om te collecteren?

Voor de collecte neemt de organisator van jouw woonplaats contact met je op. Is binnen twee weken voor de collecte nog geen contact met je opgenomen, bel dan met het Diabetes Fonds. Tel.: (033) 462 20 55

Wanneer mag ik collecteren?

Je mag collecteren in de collecteweek van 28 oktober t/m 2 november 2019. Collecteren kan overdag en in de avond tot 21.00 uur.
In 2020 is de collecteweek van 26 t/m 31 oktober.

Waar mag ik collecteren?

Stem met de organisator af waar je collecteert om te voorkomen dat er meerdere mensen dezelfde straten lopen. 

Mag ik ook bij de supermarkt, bouwmarkt, tuincentrum of op school collecteren?

Dit mag alleen met toestemming van de manager van de betreffende instantie. Zeker op zaterdag loont het om bij een supermarkt of bouwmarkt te collecteren. Daar tref je misschien mensen die eerder niet tuis waren.

Kan de collecteweek niet verschoven worden naar een periode dat het nog licht is in de avond?

Helaas is dit niet mogelijk. De collecteweken worden toegedeeld door Stichting Collecteplan, zie collecteren.nl. De planning van de collecteweken kun je vinden op de site van het CBF

Mijn kind wil ook graag collecteren. Mag dat?

Dat mag, maar alleen onder begeleiding van een volwassene. Collecteren mag in veel gemeentes vanaf 16 jaar. Informeer voor de leeftijd voor de zekerheid bij jouw gemeente.

Tijdens de collecte

Wat doe ik als ik vragen krijg over diabetes die ik niet kan beantwoorden?

Wil iemand meer informatie, verwijs dan naar de website van het Diabetes Fonds: www.diabetesfonds.nl

Ik ben gevallen en mijn broek is kapot. Kan ik deze schade bij het Diabetes Fonds verhalen?

Voor schade tijdens de collecte door bijvoorbeeld loszittende stoeptegels, informeer je bij de gemeente voor het verhalen van de schade.

Ik ben ziek of ik kan door onvoorziene omstandigheden niet lopen. Wat nu?

Informeer je organisator. Misschien heeft hij/zij nog iemand die de straten van jou kan overnemen of misschien ken je zelf iemand die dat wil doen.

Na afloop van de collecte

Hoe krijg ik te horen hoeveel geld er is opgehaald? 

De collecteorganisator of wijkhoofd informeert jou hoeveel geld jij hebt opgehaald en hoeveel er in totaal in jouw plaats is opgehaald.

Wat gebeurt er met het geld dat ik opgehaald heb?

De organisator stort dit af op de rekening van het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit gebeurt via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Met de opbrengst van de collecte financiert het Diabetes Fonds deze onderzoeken.