8 APR 2019

Het Diabetes Fonds is op zoek naar een geweldig idee om het leven met diabetes makkelijker te maken. Deze zoektocht is de kern van het programma ‘Het Beste Diabetesidee’. Het is ontwikkeld om te zorgen dat goede ideeën van iedereen op korte termijn de kans krijgen om te worden uitgevoerd. 

Diabetes gaat gepaard met veel zorgen. Hoe houd ik mijn bloedsuiker goed, of die van mijn kind? Wat vertel ik wel en niet aan mijn omgeving? Vaak zijn de beste ideeën, oplossingen waarmee mensen hun dagelijkse zorgen kunnen verminderen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën daadwerkelijk worden uitgevoerd. Daarom stelt het Diabetes Fonds financiering beschikbaar om de beste diabetesideeën in de praktijk te brengen. Per idee kan tussen €5.000 en €50.000 euro worden aangevraagd.

Iedereen kan meedoen

Iedereen met een goed diabetesidee kan meedoen. Van ouders van kinderen met diabetes, tot bedrijven of onderzoekers die kennis willen vertalen naar bruikbare toepassingen. Het idee kan van alles zijn, bijvoorbeeld een praktisch hulpmiddel, evenement, documentaire, clip, training, doe-het-zelf instructie, boek, app of voorlichtingsmateriaal. De vorm is niet bepalend. Het doel van het idee is om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes op korte termijn te verbeteren.

Voorbeelden uit voorgaande edities

Voorbeelden uit eerdere edities variëren van een voorleesboek ’Mama heeft diabetes” tot “Cooking Back To Our Roots TV”, een kookprogramma dat laat zien hoe je gezond kunt eten binnen verschillende culturen. Ook worden verschillende apps gerealiseerd die je met tips en oefeningen de balans helpen vinden in het omgaan met diabetes of die helpen bij de bemiddeling van oppas voor diabeteskinderen. Dit is slechts een kleine greep uit de ideeën die in het verleden hebben meegedaan met Het Beste Diabetes idee.

Hoe werkt het?

Vanaf 4 april tot en met 6 mei kunnen mensen hun idee indienen. De procedure heeft twee rondes. In de eerste ronde dien je een goed diabetesidee in. Als het idee wordt geselecteerd, dan gaat deze door naar de volgende ronde (bekendmaking 19 juni 2019). In deze tweede ronde wordt gevraagd om het idee uit te werken in een haalbaar plan (deadline 2 september). In beide rondes vindt de inhoudelijke toetsing en selectie plaats door een jury. De jury bestaat uit leden van de Maatschappelijke Adviesraad van het Diabetes Fonds. De uiteindelijke bekendmaking van Het beste Diabetesidee zal 13 november plaatsvinden.

Meer informatie?

Neem direct contact op met Lara Schreuder, PR specialist (06) 5510 6395

Neem direct contact op met Lara Schreuder, PR specialist (06) 5510 6395