Onze droom is dat iedereen vrij is van diabetes. We kunnen diabetes nog niet genezen. Tot die tijd werken veelbelovende wetenschappers daarom ook aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het verminderen van complicaties.

Fellowship-beurs

Om het niveau van diabetesonderzoek hoog te houden, investeren we in de 'Diabetes Fonds Fellowship-beurs'. Daarmee investeren we in wetenschappers. Zo kunnen zij onderzoek doen naar het voorkomen, genezen en beter behandelen van diabetes.

Eerdere ontvangers van een carrièrebeurs zijn prof. dr. Eelco de Koning en prof. dr. Bart Roep. De Koning zet mooie stappen om mensen nieuwe cellen te kunnen geven die insuline produceren. Mensen met diabetes type 1 hebben hier een tekort aan. Daardoor maakt het lichaam geen insuline meer. Prof. dr. Bart Roep ontdekte dat het afweersysteem de cellen tegenhoudt die insuline maken. Hij onderzoekt hoe dat in zijn werk gaat. Om de afweercellen daarna te heropvoeden, zodat ze stoppen met aanvallen. Beide onderzoekers zetten mooie stappen naar genezing van type 1.

Help meer onderzoek mogelijk te maken

helpen icoon

50 15 7,50

Of kies zelf je bedrag