Bijeenkomst diabetes type 1 na afloop

Op dinsdagavond 4 oktober is de diabetes type 1-bijeenkomst van het Diabetes Fonds. Deze avond vertellen onderzoekers over hun onderzoek en na afloop gaan zij graag met jou in gesprek.

Aanmelden voor de bijeenkomst in het LUMC is niet meer mogelijk.

Wil je de video-opname ontvangen?

Laat je e-mailadres achter in dit formulier en je ontvangt een aantal dagen na de bijeenkomst de opname per mail.

Waar is de bijeenkomst?

De bijeenkomst is op dinsdagavond 4 oktober in het Leids Universitair Medisch Centrum. Het LUMC ligt op vijf minuten lopen van het Centraal Station, en is ook met de auto goed bereikbaar. Het LUMC heeft een eigen parkeergarage.

Adres: Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden

Programma:

  • 15 uur – 18.45 uur: Inloop met een soepje en een broodje
  • 18:45 uur: Zaal open
  • 19:00 uur – 20:30 uur: Bijeenkomst in collegezaal 1
  • 20:30 uur – 22:00 uur: In gesprek met de onderzoekers, medewerkers van het Diabetes Fonds en elkaar, onder het genot van een drankje

Wie zijn de sprekers?

Dr. Femke Rutters en dr. Giesje Nefs praten je bij over de laatste ontwikkelingen rondom onderzoek naar diabetes type 1.

Dr. Femke Rutters spreker tijdens bijeenkomst

Dr. Femke Rutters

Dr. Femke Rutters (Amsterdam UMC) onderzoekt de rol van slaap op de bloedsuiker. Is er een verband tussen de hoeveelheid slaap en de bloedsuiker bij mensen met diabetes type 1? En wat voor invloed heeft slaapkwaliteit (dus hoe goed je slaapt) op je bloedsuiker? Dr. Femke Rutters vertelt je alles over slaap bij diabetes.

 

Dr. Giesje Nefs spreker tijdens bijeenkomst

Dr. Giesje Nefs

Dr. Giesje Nefs werkt als psycholoog en onderzoeker bij Diabeter, Tilburg University en Radboudumc. In de gezondheidszorg gaat het steeds vaker over gendersensitieve zorg. Dat is zorg die rekening houdt met verschillen in de behoeften en verwachtingen tussen mensen. Bijvoorbeeld mannen en vrouwen. In hoeverre sluit gendersensitieve zorg aan bij hoe jongeren hun diabetes type 1 beleven?

Na de presentaties is er ruimte voor vragen vanuit de zaal. En tijdens de borrel kunnen bezoekers en onderzoekers verder in gesprek met elkaar.

Vragen of afmelden?

Mail naar event@diabetesfonds.nl