Foto: Even bijpraten bijeenkomst

Hierbij nodigen we je graag uit om even bij te komen praten over diabetes type 1. Deze avond vertellen wetenschappers over hun onderzoek en na afloop gaan zij graag met jou in gesprek. De volgende avond is op 14 november, Wereld Diabetes Dag, in Amersfoort.

In Amersfoort nemen twee sprekers je mee in hun onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1. Ook word je in vogelvlucht bijgepraat over de concrete doelen en huidige activiteiten van het Diabetes Fonds.

Daarna is het tijd voor jou! Je hebt alle ruimte om informeel en met een drankje erbij van gedachten te wisselen met de sprekers, aanwezigen en medewerkers van het Diabetes Fonds. Stel vooral ook al je vragen.

Programma

 18.00 - 18.30 uur                                      

Inloop

 18.30 - 20.30 uur                                   

Prof. dr. Eelco de Koning, Internist in het LUMC, wil mensen met diabetes type 1 nieuwe insuline producerende cellen geven. Hij verteld over onderzoek om deze cellen uit stamcellen te maken in het lab, en hoe zijn team deze veilig wil transplanteren, beschermd tegen het afweersysteem.

 

Robin Koops is bezig met zijn bedrijf Inreda Diabetic BV en uitvinden van een uniek apparaat dat volautomatisch de bloedsuiker regelt, een kunstalvleesklier. Hij praat ons bij over de ontwikkelingen en stand van zaken, het apparaat komt al dichtbij! Wat is er verder nog voor nodig om het beschikbaar te maken?

 

Rens Vandeberg, adjunct directeur en hoofd Kennis en Innovatie bij het Diabetes Fonds geeft een kort overzicht over actueel diabetesonderzoek. Ook JDRF en de Bas van de Goor Foundation zullen hierover een bijdrage leveren.

20.30 - 21.30 uur

In gesprek met de sprekers, medewerkers van het Diabetes Fonds en elkaar, onder het genot van een drankje.

Waar en wanneer?

De diabetes type 1-bijeenkomst vind plaats op woensdagavond 14 november bij de Eenhoorn in Amersfoort. Inschrijven is kosteloos.

Zien we je op 14 november in Amersfoort?

Je kunt je hieronder inschrijven (max 2 personen per inschrijving). Hiermee bevestig je je komst op 14 november en houden we deze plaatsen voor je gereserveerd. Een week van te voren ontvang je de laatste informatie over het programma en een routebeschrijving.

Heb je eerst nog vragen over de diabetes type 1-bijeenkomst? Stuur dan een mail naar event@diabetesfonds.nl. Blijf ook op de hoogte via Facebook en via onze nieuwsbrieven.

Ja, ik meld me aan voor de bijeenkomst op 14 november in Amersfoort