Foto: Even bijpraten bijeenkomst

Donderdagavond 4 april ben je van harte welkom op de diabetes type 1- bijeenkomst in Zwolle. Daar vertellen Bastiaan de Galan en Paul de Vos over de laatste ontwikkelingen in onderzoek naar genezing en behandeling van diabetes type 1.

In Zwolle nemen twee wetenschappers je op 4 april mee in hun onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1. Ook word je in vogelvlucht bijgepraat over de activiteiten van het Diabetes Fonds.

Daarna is het tijd voor jou! Je hebt alle ruimte om informeel en met een drankje erbij van gedachten te wisselen met onderzoekers, aanwezigen en medewerkers van het Diabetes Fonds. Stel vooral vragen!

Programma

Tijd Onderdeel
18.30 - 19.00 uur Inloop met een broodje
19.00 - 21.00 uur Even bijpraten over diabetes type 1-onderzoek:
  Dr. Bastiaan de Galan van het Radboudumc is gespecialiseerd in hypo’s, en het niet goed voelen aankomen daarvan. Hij werkt nu aan een groot project: Hypo-RESOLVE. Daarin kijken onderzoekers onder andere naar de onderliggende mechanismen van hypo’s, en de gevolgen ervan op hart en bloedvaten. Zij willen ook komen tot een officiële indeling van soorten hypo’s.
  Prof. dr. Paul de Vos van het UMC Groningen praat je bij over de ontwikkelingen op het gebied van stamcellen en eilandjestransplantatie voor mensen met diabetes type 1. Hij onderzoekt hoe de eilandjes het beste verpakt kunnen worden om ze veilig te implanteren in het lichaam. Dat moet een verpakking zijn die afweercellen tegenhoudt, maar insuline doorlaat.
  Dr. Rens Vandeberg, hoofd Kennis en Innovatie bij het Diabetes Fonds, geeft een kort overzicht van actueel onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1 en complicaties.
21.00 - 22.00 uur In gesprek met de onderzoekers, medewerkers van het Diabetes Fonds en elkaar, onder het genot van een drankje.

Waar en wanneer?

Op donderdagavond 4 april in Zwolle bij Windesheim (Hogeschool). Vanaf 18.30 uur ontvangen we je graag met een broodje, om stipt om 19.00 uur van start te gaan. De locatie is op loopafstand van het station en is ook gemakkelijk bereikbaar met de auto, met voldoende parkeermogelijkheid. Inschrijven is kosteloos.