Foto: Even bijpraten bijeenkomst

Hierbij nodigen we je graag uit om even bij te komen praten over diabetes type 1. Deze avond vertellen wetenschappers over hun onderzoek en na afloop gaan zij graag met jou in gesprek. De volgende avond is op 14 november, Wereld Diabetes Dag, in Amersfoort.

In Amersfoort nemen twee sprekers je mee in hun onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1. Ook word je in vogelvlucht bijgepraat over de concrete doelen en huidige activiteiten van het Diabetes Fonds.

Daarna is het tijd voor jou! Je hebt alle ruimte om informeel en met een drankje erbij van gedachten te wisselen met de sprekers, aanwezigen en medewerkers van het Diabetes Fonds. Stel vooral ook al je vragen.

Programma

Tijd Onderdeel
18.00 - 18.30 uur Inloop
18.30 - 20.30 uur Prof. dr. Eelco de Koning (LUMC) werkt aan nieuwe insuline producerende cellen voor mensen met diabetes type 1. Hij vertelt over onderzoek om deze cellen uit stamcellen te maken in het lab, en hoe zijn team deze veilig wil transplanteren, beschermd tegen het afweersysteem.
  Robin Koops (Inreda B.V.) heeft zelf diabetes type 1. Hij ontwikkelt een uniek apparaat dat volautomatisch de bloedsuiker regelt, een kunstalvleesklier. Hij praat ons bij over de ontwikkelingen en stand van zaken, en hij is al ver. Wat is er nog voor nodig om het beschikbaar te maken?
  Rens Vandeberg (hoofd Kennis en Innovatie bij het Diabetes Fonds) geeft een kort overzicht over actueel diabetesonderzoek. Ook JDRF en de Bas van de Goor Foundation leveren een bijdrage.
20.30 - 21.30 uur In gesprek met de sprekers, medewerkers van het Diabetes Fonds en elkaar, onder het genot van een drankje.

Waar en wanneer?

De diabetes type 1-bijeenkomst vind plaats op woensdagavond 14 november bij de Eenhoorn in Amersfoort. Inschrijven is niet meer mogelijk. De bijeenkomst zit vol. 

Heb je eerst nog vragen over de diabetes type 1-bijeenkomst? Stuur dan een mail naar event@diabetesfonds.nl. Blijf ook op de hoogte via Facebook en via onze nieuwsbrieven.