Foto: Even bijpraten bijeenkomst

Hierbij nodigen we je graag uit om even bij te komen praten over diabetes type 1. Deze avond vertellen wetenschappers over hun onderzoek en na afloop gaan zij graag met jou in gesprek. In 2018 zijn er twee avonden, in Leiden en in Amersfoort.

Het Diabetes Fonds organiseert enkele keren per jaar een diabetes type 1 bijeenkomst. Op die bijeenkomsten krijg jij het laatste nieuws, over vooral onderzoek naar diabetes type 1. Je wisselt van gedachten met wetenschappers en medewerkers van het fonds.

12 april in Leiden

In het LUMC nemen twee vooraanstaande wetenschappers je op 12 april mee in hun onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1. Ook word je in vogelvlucht bijgepraat over de concrete doelen van het Diabetes Fonds. En dan is het tijd voor jou! Je hebt alle ruimte om informeel en met een drankje erbij van gedachten te wisselen met onderzoekers, aanwezigen en medewerkers van het Diabetes Fonds. Stel vooral vragen!

Programma

• 18.00 - 18.30 uur Inloop met broodjes en soep
• 18.30 - 20.15 uur Wetenschappers over diabetes type 1 onderzoek:
Prof. dr. Bart Roep, immunoloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum en de City of Hope in Los Angeles. Hij vertelt onder andere over zijn lopende spannende onderzoek naar genezing van diabetes type 1 met een nieuwe celtherapie.
Dr. Henk-Jan Aanstoot kinderarts-diabetoloog en mede-oprichter van Diabeter. Hij vertelt onder andere over zijn lopende onderzoek naar de grote vraag waarom diabetes type 1 bij sommige mensen minder problemen geeft dan bij anderen.
Dr. Rens Vandeberg, hoofd Kennis en Innovatie bij het Diabetes Fonds geeft een kort overzicht van actueel onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes en complicaties.
• 20.15 - 21.30 In gesprek met de onderzoekers, medewerkers van het Diabetes Fonds en elkaar. Natuurlijk met een hapje en een drankje erbij!

Waar en wanneer?

De bijeenkomst is op donderdag 12 april in het Leids Universitair Medische Centrum (LUMC), Albinusdreef 2 in Leiden. Het LUMC ligt vijf minuten lopen van het Centraal Station, en is ook met de auto goed bereikbaar. Na inschrijving ontvang je ongeveer een week van tevoren de laatste details over de bijeenkomst. 

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Het maximum aantal bezoekers is bereikt.

Volgende keer in Amersfoort

De volgende bijeenkomst is op 14 november in Amersfoort! Hiervoor kun je je vanaf begin mei hiervoor aanmelden. 

Heb je nog vragen? Stuur een mail naar event@diabetesfonds.nl. Blijf ook op de hoogte via Facebook en via onze nieuwsbrieven.