Foto: Even bijpraten bijeenkomst

Op de vooravond van Wereld Diabetes Dag, op woensdag 13 november, ben je van harte welkom op de diabetes type 1- bijeenkomst in Amersfoort. Deze avond staat in het teken van 'even bijpraten' op het gebied van onderzoek naar diabetes type 1.

Het Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland (DVN) bieden je een informatief programma met een mix van wetenschap én ervaringsdeskundigheid.

Een onderzoeker en een uitvinder vertellen over hoe het staat met oplossingen voor diabetes type 1, aangekleed met herkenbare persoonlijke ervaringsverhalen. Ook word je in vogelvlucht bijgepraat over de activiteiten van het Diabetes Fonds en DVN.  

Daarna is het tijd voor jou. Je hebt alle ruimte om informeel en met een drankje erbij van gedachten te wisselen met onderzoekers, aanwezigen en medewerkers van beide organisaties. Kom vooral met je vragen!

Programma

Tijd Onderdeel
18.30 - 19.00 uur Inloop met soep en een broodje
19.00 - 21.00 uur
  • Nu voluit leven mét en straks een toekomst zonder diabetes. Wij willen als één organisatie samen meer bereiken voor mensen met diabetes. We praten je bij over het traject van samengaan van het Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland (DVN).
  • Alledaagse 'struggles', je kent ze vast. Voedingskeuzes, spanning, hormonen die hun eigen weg gaan, een toets of examen, uitgaan. Ben je jong en heb je ook nog diabetes? Dan heeft dit extra invloed op wie je bent en hoe je dingen doet. Dr. Giesje Nefs, psycholoog diabetes type 1, doet onderzoek naar problemen die jongeren hierbij ervaren. Met het verhaal van een ervaringsdeskundige over dit onderwerp leggen we de link tussen theorie en het dagelijks leven.
  • "Ik heb aan die droom mogen proeven! Wat sliep ik zalig, wat at ik relaxed, wat bewoog ik zorgeloos, wat leefde ik, kortom, normaal"Zomaar een ervaring uit de testgroep van de kunstalvleesklier. Robin Koops ontwikkelde met zijn bedrijf Inreda Diabetic BV de kunstalvleesklier. Een technologie die de functie van de alvleesklier overneemt en volledig automatisch de bloedglucosewaarden regelt. Hij vertelt over de laatste stand van zaken samen met een ervaringsdeskundige die de kunstalvleesklier heeft getest.
  • Diabetesvereniging Nederland bestaat volgend jaar 75 jaar, een prachtig jubileum!
  • Feestelijke bekendmaking van de winnaar(s) van Het Beste Diabetesidee.
 21.00 - 22.00 uur In gesprek met de onderzoekers, elkaar en medewerkers van DVN en het Diabetes Fonds, onder het genot van een drankje.

Waar en wanneer?

De diabetes type 1-bijeenkomst is op woensdagavond 13 november in Amersfoort. Vanaf 18.30 uur ontvangen we je graag met een broodje, om stipt om 19.00 uur van start te gaan. De locatie is direct tegenover het centraal station. Inschrijven is kosteloos.

Aanmelden is niet meer mogelijk. We hebben het maximum aantal aanmeldingen bereikt.