Een online community voor mensen met diabetes type 1

Speciaal voor mensen met diabetes type 1 hebben we een online community gebouwd: diabetestype1.nl.

Waarom bestaat diabetestype1.nl?

Het Diabetes Fonds heeft een peiling gehouden onder een grote groep mensen met diabetes type 1. Daaruit bleek hun behoefte aan een centrale, onafhankelijke plek met betrouwbare informatie over diabetes type 1. Een plek waar interessante onderzoeken naar nieuwe behandelingen en genezing van diabetes type 1 eerlijk in perspectief worden gezet. Zodat duidelijk wordt wat het resultaat van het onderzoek voor jou kan betekenen. Ook is de online community de plek waar je met elkaar in contact komt en ervaringen met elkaar kunt delen via blogs en gesprekken.

Positief over community rond diabetes type 1

De community diabetestype1.nl is er om mensen te helpen hun leven met diabetes type 1 makkelijker te maken. De eerste reacties van mensen met diabetes type 1 – die al een account aan hebben gemaakt – zijn lovend. Zij geven aan het prettig te vinden dat er een centrale plek is waar ze alles kunnen vinden over diabetes type 1.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van diabetes type 1 en hierover meepraten? Maak dan nu een account aan op diabetestype1.nl.

Foto: Zeven volwassen die op een rij staan in een actieve houding