Is kamelenmelk goed bij diabetes?

Het is nog niet helemaal duidelijk of het drinken van kamelenmelk goed is bij diabetes. In India zijn er verschillende onderzoeken naar gedaan, met veelbelovende resultaten. Maar Westerse wetenschappers willen het eerst zelf zien.

Indiase onderzoekers zagen dat kamelenmelk de bloedsuiker verbeterde, dat mensen minder insuline nodig hadden en dat hun nieren beter werkten.

Westers onderzoek naar kamelenmelk bij diabetes

Westerse wetenschappers willen eerst zelf onderzoek doen naar kamelenmelk om te zien of het inderdaad zo goed werkt. Er lopen nu onderzoeken naar de werking van kamelenmelk bij dagelijks gebruik bij diabetes, en bij kinderen met een koemelkallergie.

Al deze onderzoeken moeten de komende jaren duidelijk maken of het drinken van kamelenmelk inderdaad goed is voor mensen met diabetes.

Waarom zou kamelenmelk goed zijn voor de bloedsuiker?

Onderzoekers noemen twee verklaringen waarom kamelenmelk goed zou kunnen zijn bij diabetes. De eerste is dat de melk een stof bevat die de ontstekingen remt in de cellen die insuline maken. Maar het zou ook kunnen komen door een eiwit in de melk dat ongeveer net zo werkt als insuline.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!