Bijeenkomst diabetes type 1 na afloop

Op dinsdagavond 4 oktober was de diabetes type 1-bijeenkomst van het Diabetes Fonds. Deze avond vertelden onderzoekers over hun onderzoek en na afloop gingen zij hierover in gesprek met de bezoekers.

Lees de terugblik

Een zaal met ongeveer 200 mensen luisterde naar dr. Femke Rutters en dr. Giesje Nefs. Lees de terugblik.

Wil je de video-opname ontvangen?

Laat je e-mailadres achter in dit formulier en je ontvangt de opname van de bijeenkomst per mail.

Wie waren de sprekers?

Dr. Femke Rutters en dr. Giesje Nefs vertellen over de laatste ontwikkelingen rondom onderzoek naar diabetes type 1.

Dr. Femke Rutters spreker tijdens bijeenkomst

Dr. Femke Rutters

Dr. Femke Rutters (Amsterdam UMC) onderzoekt de rol van slaap op de bloedsuiker. Is er een verband tussen de hoeveelheid slaap en de bloedsuiker bij mensen met diabetes type 1? En wat voor invloed heeft slaapkwaliteit (dus hoe goed je slaapt) op je bloedsuiker? Dr. Femke Rutters vertelt je alles over slaap bij diabetes.

 

Dr. Giesje Nefs spreker tijdens bijeenkomst

Dr. Giesje Nefs

Dr. Giesje Nefs werkt als psycholoog en onderzoeker bij Diabeter, Tilburg University en Radboudumc. In de gezondheidszorg gaat het steeds vaker over gendersensitieve zorg. Dat is zorg die rekening houdt met verschillen in de behoeften en verwachtingen tussen mensen. Bijvoorbeeld mannen en vrouwen. In hoeverre sluit gendersensitieve zorg aan bij hoe jongeren hun diabetes type 1 beleven?

Na de presentaties was er ruimte voor vragen vanuit de zaal. En tijdens de borrel konden bezoekers en onderzoekers verder in gesprek met elkaar.

Vragen?

Mail naar event@diabetesfonds.nl