Gevulde tomaten met tonijn

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking gaar.

Snijd de bovenkant van de tomaten eraf en haal het vruchtvlees eruit.

Snijd de tomatendekseltjes in stukjes. Snijd de lente-ui in stukjes.

Hak de peterselie en de munt fijn. Meng de tonijn met de rijst, de tomatenblokjes, de lente-ui, de kruiden, de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de tomaten van binnen met peper en vul met het rijstmengsel.

Rooster het brood en halveer diagonaal.

Leg de tomaten met het brood op een bord en garneer met wat bieslook.

Ingrediënten

  • 70 g zilvervliesrijst, ongekookt    
  • 4 tomaten    
  • 1 bosje lente-ui    
  • 1 bosje peterselie    
  • 1 bosje munt    
  • 1 blikje tonijn, uit blik, in water, uitgelekt (=80 gram)
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • peper    
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • bieslook 

Koolhydraten 23 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 9 g
Vezels 3 g
Groenten 110 g
Kcal 189
Zout 0,6 g