Goulash

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
60 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 g mager rundvlees
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 ml groentebouillon*
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel citroensap

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
399 kcal
Koolhydraten
16 g
Vet
26 g
- waarvan verzadigd
8 g
Eiwit
22 g
Vezels
5 g
Groente
210 g
Zout
3 g

Bereiding

Snijd de ui, de paprika en het rundvlees in blokjes en bak ongeveer 8 minuten in de olie.

Breng op smaak met grof gemalen zwarte peper en paprikapoeder.

Voeg de tomatenpuree toe, bak kort en blus af met de groentebouillon.

Laat de goulash ongeveer 40-50 minuten smoren.

Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe aan de goulash. Verfijn met het citroensap en breng op smaak met peper en paprikapoeder.

Bij dit recept kan zilvervliesrijst of volkorenpasta geserveerd worden.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes