Online bijeenkomst diabetes type 1

Het Diabetes Fonds organiseert regelmatig (online) informatiebijeenkomsten over diabetes type 1. Op deze avonden krijg je het laatste nieuws over diabetesonderzoek, rechtstreeks van de onderzoekers die hiermee bezig zijn.

Op dit moment is de datum voor de volgende bijeenkomst nog niet bevestigd. Zodra er meer bekend is, vind je het hier op deze pagina. Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief of ons te volgen op social media.

Benieuwd naar de vorige bijeenkomsten?

Op 17 november praatten deze doorgewinterde onderzoekers je bij over hun vakgebied:

Prof.dr. Eelco de Koning en Dr. Sarah Siegelaar

  • Prof. dr. Eelco de Koning is hoogleraar diabetologie en hoofd van het diabetescentrum in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast is hij een toponderzoeker in de wereld van diabetes en stamcellen. Zijn onderzoek gaat over nieuwe insulineproducerende cellen: hoe zijn stamcellen om te toveren tot nieuwe werkende eilandjes van Langerhans, en hoever zijn ze ermee?
  • Dr. Sarah Siegelaar begeleidt veel mensen met diabetes type 1, als internist in het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AMC). Ze doet onderzoek naar de variatie in glucosewaarden in het bloed.
    Zij besprak: hoe haal je het meeste uit de nieuwe sensortechnologie, bijvoorbeeld als het gaat om HbA1c? Of kijk je liever naar Time in Range, wat steeds vaker gedaan wordt? Kun je voor een zo goed mogelijke bloedsuiker eigenlijk nog zonder sensor?

Na beide presentaties was er tijd om vragen te stellen aan de sprekers. Ook onthulden we tijdens de bijeenkomst de winnaar(s) van Het Beste Diabetesidee 2021.

Wil je meer weten over deze avond?

Bekijk het verslag en meer achtergronden op diabetestype1.nl via diabetes type 1 bijeenkomsten

Nog vragen over onze diabetes type 1- bijeenkomsten? Mail ze naar event@diabetesfonds.nl.

Bekijk ook de verslagen van voorgaande bijeenkomsten

Meepraten of meer weten over diabetes type 1 en lopende onderzoeken? Bekijk alle onderzoeken van het Diabetes Fonds. Of kijk op www.diabetestype1.nl