Groene curry met zilvervliesrijst

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Groene curry met rijst

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 40 g groene currypasta
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 g zilvervliesrijst
  • 200 g peultjes
  • 1 rode peper
  • sap van 1 limoen
  • paar takjes koriander

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
401 kcal
Koolhydraten
55,7 g
- waarvan suikers
9,1 g
Vet
10,8 g
- waarvan verzadigd
2,5 g
Eiwit
15,3 g
Vezels
10,2 g
Groente
275 g
Zout
0,15 g

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes en de stam heel fijn.

Doe nu de groene currypasta, melk en broccoli in dezelfde pan en breng al roerende aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.

Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg de peultjes toe aan de curry en kook 5 minuten mee.

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringen.

Breng het gerecht op smaak met limoensap en garneer met wat verse koriander en rode peper.

Serveer met de zilvervliesrijst.

Lekker met kip, garnalen of voeg eens wat blokjes blauwe kaas toe.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes