Groene curry met zilvervliesrijst

Ingrediënten
- 1 broccoli
- 40 g groene currypasta
- 200 ml halfvolle melk
- 100 g zilvervliesrijst
- 200 g peultjes
- 1 rode peper
- sap van 1 limoen
- paar takjes koriander
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 401 kcal
- Koolhydraten
- 55,7 g
- - waarvan suikers
- 9,1 g
- Vet
- 10,8 g
- - waarvan verzadigd
- 2,5 g
- Eiwit
- 15,3 g
- Vezels
- 10,2 g
- Groente
- 275 g
- Zout
- 0,15 g
Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes en de stam heel fijn.
Doe nu de groene currypasta, melk en broccoli in dezelfde pan en breng al roerende aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.
Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg de peultjes toe aan de curry en kook 5 minuten mee.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringen.
Breng het gerecht op smaak met limoensap en garneer met wat verse koriander en rode peper.
Serveer met de zilvervliesrijst.
Lekker met kip, garnalen of voeg eens wat blokjes blauwe kaas toe.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
