Hartige taartjes met champig­nons

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 pak volkorenbladerdeeg (230g)
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui
  • 150 g champignons
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • zout en peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
133 kcal
Koolhydraten
9,3 g
- waarvan suikers
2,2 g
Vet
9,5 g
- waarvan verzadigd
4,1 g
Eiwit
2,1 g
Vezels
0,8 g
Zout
0,05 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

Snijd de champignons in kwarten, de courgette in plakjes en vervolgens in kwarten en als laatste de rode paprika in blokjes.

Smeer 6 kleine quichevormpjes in met een beetje olie. Bekleed ze met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.

Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui enkele minuten.

Voeg de champignons toe en bak al roerend bruin. Schep de courgette en paprika erdoor en bak kort mee. Voeg beetje zout en peper naar smaak toe en haal van het vuur.

Verdeel het groentemengsel over de taartjes en druk aan.

Bak de taartjes ± 15 minuten in de oven tot het deeg mooi knapperig en gaar is.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes