Kabeljauw met citroen-roomsaus

Ingrediënten
- 1 rode paprika (+/- 200 g)
- 1 rode ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g spinazie
- 2 stuks kabeljauwfilet
- 125 g zuivelspread light
- 1 citroen
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 396 kcal
- Koolhydraten
- 12,7 g
- - waarvan suikers
- 9,3 g
- Vet
- 21,6 g
- - waarvan verzadigd
- 7,7 g
- Eiwit
- 32,4 g
- Vezels
- 8 g
- Groente
- 148 g
- Zout
- 0,88 g
Bereiding
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd fijn.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui.
Voeg de paprika toe en bak 2 minuten op middel hoog vuur. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alles is geslonken.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet gaar.
Voeg de zuivelspread toe aan de spinazie en paprika en meng.
Breng op smaak met peper en citroensap.
Schep de groenten in diepe borden en leg de kabeljauwfilet erop. Serveer eventueel met een extra partje citroen.
Tip 1: Vis uit de diepvries is een stuk goedkoper en net zo vers.
Tip 2: Liever wat meer koolhydraten? Kook dan wat zilvervliesrijst voor erbij.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
