Kip siam met broccolirijst

Ingrediënten
- 1 cm gember
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 g kipfilet
- 1 rode paprika
- 25 ml water
- 2 eetlepels sojasaus (met minder zout)
- 1 theelepel arrowroot
- 400 g broccolirijst
- 2 stengels bosui
- 50 g cashewnoten, ongezouten
- olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 449 kcal
- Koolhydraten
- 26,7 g
- - waarvan suikers
- 17,3 g
- Vet
- 21 g
- - waarvan verzadigd
- 4,2 g
- Eiwit
- 34,1 g
- Vezels
- 8,6 g
- Groente
- 320 g
- Zout
- 0,14 g
Bereiding
Schil en snijd de gember fijn, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze samen met de gesneden gember toe aan de pan.
Bak de kip op hoog vuur in zo’n 5 minuten gaar.
Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de kip.
Meng in een apart kommetje het water, sojasaus en arrowroot tot een gladde saus. Voeg de saus toe aan de pan met kip en verhit 2 tot 3 minuten tot de saus wat is ingedikt.
Is de saus nog wat te dik? Voeg dan een klein beetje meer water toe.
Verhit in een andere pan een klein beetje olie en bak hierin de broccolirijst 2 tot 3 minuten.
Meng alles door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met wat gesneden bosui en cashewnoten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
