Luchtige omelet met framboos

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Wit bord gevuld met luchtige omeletjes en frambozen

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 30 g frambozen (diepvries)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
235 kcal
Koolhydraten
1,7 g
Vet
19,2 g
- waarvan verzadigd
4,2 g
Eiwit
12,7 g
Vezels
0,9 g
Groente
0 g
Zout
0,39 g

Bereiding

Was de citroen en rasp de gele schil. Breek de frambozen in stukjes.

Splits de eieren. Klop het eiwit stijf en klop de eidooiers luchtig.

Spatel de eidooiers voorzichtig door het eiwit en voeg het citroenrasp en de frambozen toe.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep een beetje van het luchtige ei in de pan. Maak een paar hoopjes.

Bak 2 á 3 minuten per kant op middelhoog vuur met de deksel op de pan.

Tip:  Ook lekker met wat noten als garnering.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes