Marokkaans stoofpotje

Bereiding

Bestrooi de blokjes kipdijbeenfilet met de helft van de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit bakolie in een braadpan en bak de kip op een middelhoog vuur rondom lichtbruin.

Schil de regenboogpenen en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in parten. Voeg de penen en ui toe aan de pan met de kip en bak 2 minuten mee. Voeg het water, de rest van de ras el hanout en rozijnen toe en verkruimel het groentebouillonblokje erboven.

Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Roer door elkaar en laat afgedekt 15-20 minuten op een laag vuur stoven.

Was intussen de courgette en snijd in blokjes. Stoof de courgette de laatste 10 minuten mee. Boen de citroen schoon en rasp de schil.

Bestrooi de groentestoof vlak voor het serveren met citroenrasp.

Tip: Deze Marokkaans stoofpot is ook lekker als je nog verse kruiden toevoegt, zoals platte peterselie of koriander.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g biologische kipdijbeenfilet blokjes
  • 2 theelepels biologische ras el hanout
  • 500 g biologische regenboogpenen
  • 2 biologische rode uien
  • 10 g biologische rozijnen
  • ½ biologische groentebouillontablet
  • 1 biologische courgette
  • ½ biologische citroen
  • 1 eetlepel bakolie
  • 200 ml water
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 29 g
waarvan suikers 21 g
Vet 29 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 24 g
Vezels 11 g
Groente 490 g
Kcal 500
Zout 1,5 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!