Muffins met appel en gember

Ingrediënten
- 1 losgeklopt ei
- 1 appel
- 25 g walnoten, gehakt
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels gewelde gemberstukjes
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- snufje zout
- 80 ml melk halfvolle
- 20 g zachte boter
- muffinbakblik of 6 losse vormpjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 92 kcal
- Koolhydraten
- 5,5 g
- - waarvan suikers
- 4,3 g
- Vet
- 6,6 g
- - waarvan verzadigd
- 2,4 g
- Eiwit
- 2,3 g
- Vezels
- 0,8 g
- Zout
- 0,06 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem grof.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel boven een grote kom, voeg het zout toe en meng alles goed door elkaar.
Meng de melk, de boter, het ei, de appel, de noten en de gemberstukjes door elkaar.
Spatel het droge door het natte mengsel.
Roer zo min mogelijk, het beslag mag best klonterig zijn.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
