Tosti met tonijn en rucola
  • recipe icon Lunch, Vis
  • time icon Bereidingstijd: 10 minuten
  • people icon Aantal personen: 1

Bereiding

Snijd de zongedroogde tomaat en reepjes. Laat de tonijn uitlekken.

Besmeer de sneetjes volkorenbrood (aan de buitenkant) met margarine. 

Leg de plak kaas op een boterham, verdeel hier de tonijn en de zongedroogde tomaat over. Breng op smaak met peper. Plaats de andere volkoren boterham bovenop.

Bak de tosti in een tosti-ijzer of contactgrill totdat de kaas is gesmolten, in een pan kan ook.

Maak de salade door de rucola, olijfolie, balsamicoazijn, tijm en de pompoenpitten te mengen.

Serveer de tosti samen met de rucola salade.

Tip: Liever minder koolhydraten? Vervang dan het brood door een koolhydraatarme variant.

Liever vegetarisch? Vervang de tonijn dan eens door jackfruit.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 zongedroogde tomaten
  • 50 g tonijn uit blik, op water
  • 2 volkoren boterhammen
  • 10 g margarine
  • 1 plak voorgesneden kaas 30+
  • snufje peper
  • 20 g rucola
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ eetlepel pompoenpitten

Koolhydraten 39 g
Vet 24 g
waarvan verzadigd 8 g
Eiwit 31,6 g
Vezels 9,3 g
Groente 20g
Kcal 517
Zout 2,1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!