Varkensvleescurry met aubergine

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 250 g hamlappen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta (pot)
  • 100 g sperziebonen of kousenband
  • 3 kleine of 1 grote aubergine
  • 1 grote groene chilipeper
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepel citroensap
  • 10 basilicumblaadjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
281 kcal
Koolhydraten
9,7 g
- waarvan suikers
5,2 g
Vet
11,5 g
- waarvan verzadigd
2,4 g
Eiwit
31,2 g
Vezels
5 g
Groente
195 g
Zout
0,67 g

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes.

Verhit de olie en bak hierin de currypasta 2 minuten.

Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten mee. Giet er 3 dl water bij en laat het 10 minuten sudderen.

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes.

Was de aubergines en snijd ze in flinke stukken.

Was de chilipeper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in de lengte in vieren.

Doe de groente bij het vlees en laat alles nog eens 10 minuten sudderen.

Maak het gerecht op smaak met de vissaus, het citroensap en de in stukjes gescheurde basilicum.

Lekker met 3 opscheplepels zilvervliesrijst.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes