Zalmbonbon met komkommersalade

Bereiding

Komkommersalade

Maak komkommerparels door met een parelboor 12 rondjes uit de komkommer te boren.

Verwijder de zaadlijsten uit de rest van de komkommer en schaaf het vruchtvlees in dunne slierten. Meng de komkommerslierten met de wakame (zeewier).

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.

Snijd de ijsbergsla ragfijn. Meng dit alles met de komkommer en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Zalmbonbons

Snijd de eventuele bruine randjes van de gerookte zalm. Leg een plak zalm op een vel plasticfolie. Leg zalm met folie (aan de buitenkant) in een theekopje en vul met de komkommersalade.

Vouw het plasticfolie met zalm dicht, zodat de komkommersalade ‘ingepakt’ wordt. Haal de bonbon uit de theekop en verwijder voorzichtig het plastic.

Meng de olijfolie met de ketjap om dressing te maken.

Serveer de bonbon in het midden van het bord met de dressing.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 300 g gerookte zalm
  • 300 g komkommer
  • 125 g chuka wakame (zeewier)
  • 1 theelepel wit sesamzaad
  • 100 g ijsbergsla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ½ eetlepel ketjap

Koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 7,1 g
Vet 14,7 g
waarvan verzadigd 2,9 g
Eiwit 17,7 g
Vezels 2,0 g
Groente 130 g
Kcal 243
Zout 0,5 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.