Foto moeder en dochter met diabetes type 1 en Omnipod

Speciaal voor mensen met diabetes type 1 en hun omgeving: diabetestype1.nl.

Over diabetestype1.nl

In 2016 heeft het Diabetes Fonds een peiling gehouden onder een grote groep mensen met diabetes type 1. Daaruit bleek hun behoefte aan een onafhankelijke plek met betrouwbare informatie over diabetes type 1. Een plek waar interessante onderzoeken naar nieuwe behandelingen en genezing van diabetes type 1 eerlijk in perspectief worden gezet. Zodat duidelijk wordt wat het resultaat van het onderzoek voor jou kan betekenen. Ook werd de online community de plek waar je met elkaar in contact komt en ervaringen met elkaar kunt delen via blogs en gesprekken.

Alles over diabetes op één plek

Het zou toch mooi zijn om alles over diabetes op één plek te vinden? In het voorjaar van 2023 vind je alles over alle vormen van diabetes op het nieuwe online platform diabetes.nl. Waaronder een online community. Daarom verdwijnt de community van diabetestype1.nl volgend jaar.

Het online platform wordt ontwikkeld door het Diabetes Fonds samen met Bas van de Goor Foundation, Diabetesvereniging Nederland, Stichting DON en Stichting JDRF Nederland. Door de samenwerking van deze vijf partijen, wordt diabetes.nl een plek met betrouwbare en uitgebreide informatie over diabetes.

Wat is er nu al veranderd op diabetestype1.nl?

Op dit moment bouwen we hard aan het nieuwe online platform diabetes.nl. Zodra diabetes.nl er is, vind je daar een uitgebreidere community en verdwijnt de website diabetestype1.nl. Tot die tijd blijft het bestaan. Maar met een paar veranderingen: 

  • Je kunt niet langer een nieuw account registreren.
  • De sociale functionaliteiten staan op inactief. Er kunnen geen nieuwe gesprekken, reacties en likes worden geplaatst.
  • Er zullen geen nieuwe (nieuws)artikelen en blogs worden geplaatst door de redactie 

 Alle bestaande artikelen, blogs, gesprekken en reacties blijven zichtbaar. En het blijft mogelijk om in te loggen als je al een account had.

In het voorjaar van 2023 zien we je graag op diabetes.nl