Sanne en Anne kregen de diagnose diabetes type 1 toen ze tieners waren. Van het ziekenhuis kregen zij informatiefolders voor jonge kinderen óf juist voor volwassenen. Dat kan anders. In hun gratis magazine delen ze informatie en verhalen voor pas jongvolwassenen die pas net de diagnose hebben.

Ben je jonger dan 18 jaar en krijg je diabetes type 1? Je komt dan meestal eerst bij de kinderpoli. Je gaat gan naar huis met de kinderstartersdoos: kleurplaten en foldertjes met uitleg voor kinderen. En als je 18, 24 of 31 bent? Dan kom je meteen bij de afdeling interne geneeskunde. Je zit tussen de 65+'ers in de wachtkamer en krijgt een normale startersdoos met folders over complicaties en instructies voor het inspecteren van voeten op wondjes.

Diagnosemagazine

De informatie na de diagnose is niet gemaakt voor jongvolwassenen. Terwijl diabetes type 1 juist ook heel vaak begint tussen de 16 en 35 jaar. Sanne en Anne van Stichting Eéndiabetes ontwikkelden daarom een magazine voor jongeren en jongvolwassenen. Voor inspiratie en om te laten zien dat je niet alleen bent met diabetes type 1. En met veel praktische tips.

Verhalen en praktische info

Er staan columns en verhalen in over de combinatie van diabetes type 1 en reizen, werken, studeren, alcohol, voeding en relaties. Daarnaast staat er veel informatie in het magazine. Bijvoorbeeld over wat diabetes precies is, een woordenlijst met uitleg, en over welke nuttige organisaties er zijn. Eigenlijk alles wat je moet weten over het dagelijks leven met diabetes type 1. Met als belangrijkste boodschap: waar je doorheen gaat is heel vervelend, maar het wordt beter en het leven kan weer hartstikke leuk worden.

Het Beste Diabetesidee

Het diagnosemagazine is verkozen tot het Beste Diabetesidee 2019. Met de prijs kon Stichting Eéndiabetes het magazine maken. Ze hebben 2.500 gedrukte exemplaren verspreid onder ziekenhuizen. Zodat de diabetesverpleegkundige of internist deze bij een nieuwe diagnose gratis kan meegeven aan jongeren na de diagnose diabetes type 1.

Op eendiabetes.nl kun je het magazine lezen en downloaden.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.