Het laatste nieuws over minder suiker vind je op deze pagina. Campagnes, onderzoeken en andere ontwikkelingen die een effect kunnen hebben op je gezondheid.

3 JUL. 2018

‘Fabrikanten gebruiken te veel suiker’

Vergelijkbare voedingsproducten verschillen veel in de hoeveelheid toegevoegde suiker. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
Lees dit nieuws
25 JUN. 2018

Britse regering wil maatregelen tegen overgewicht en obesitas

De Britse regering wil diverse maatregelen nemen om overgewicht en obesitas tegen te gaan. De maatregelen moeten er voor zorgen dat het aantal kinderen met overgewicht en obesitas in 2030 is...
Lees dit nieuws
11 JUN. 2018

Diabetes Fonds introdu­ceert Het Nieuwe Zoet

Het Diabetes Fonds geeft vandaag het startsein voor Het Nieuwe Zoet, een beweging van vernieuwende partijen die graag gezamenlijk willen zorgen voor minder suiker en gezonde voeding.
Lees dit nieuws
2 MEI 2018

Suiker Terugroepactie serieus signaal richting industrie

De geslaagde Suiker Terugroepactie krijgt op maandag 11 juni een vervolg. Dan gaat het Diabetes Fonds met partijen uit de voedingsindustrie in gesprek om samen te komen tot een gezond productaanbod...
Lees dit nieuws
26 APR. 2018

Industrie doet te weinig voor minder suiker in producten

De voedingsindustrie doet te weinig om de suikerinname van de Nederlandse consument terug te dringen. Dit blijkt uit berekeningen van het RIVM.
Lees dit nieuws
26 MRT. 2018

Britse suikertaks nu al een succes

De Britse suikertaks op frisdrank is pas op 6 april van kracht, maar heeft nu al effect. Verschillende fabrikanten hebben het suikergehalte in hun dranken verlaagd.
Lees dit nieuws
29 JAN. 2018

Consument­en­organisatie wil dat EU misleiden­de voedings­claims verbiedt

De Europese consumentenorganisatie BEUC roept De Europese Unie in Brussel op wetgeving te maken die misleidende gezondheids- en voedingsclaims verbiedt.
Lees dit nieuws
8 JAN. 2018

Diabetes Fonds en Ekoplaza suikerbewust van start

Het Diabetes Fonds en Ekoplaza starten vandaag met ’Ga suikerbewust van start!’. Deze campagne helpt de consument om 21 dagen minder toegevoegde suikers binnen te krijgen.
Lees dit nieuws
19 OKT. 2017

Suiker stimuleert woekering van kanker­cellen

Agressiviteit van een tumor is te verklaren door de actieve suikerconsumptie van de kankercellen. Belgische onderzoekers deden hier onderzoek naar en dit heeft geleid tot deze cruciale doorbraak in...
Lees dit nieuws
9 OKT. 2017

Diabetes Fonds start met campagne Halve maatregelen

Het Diabetes Fonds start vandaag met de campagne ‘Halve maatregelen’. Met deze campagne wil het Diabetes Fonds de industrie en supermarkten wijzen op hun verantwoordelijkheden. Met als doel het...
Lees dit nieuws
6 SEP. 2017

Geen suikerhoudende frisdrank meer op middelbare scholen

Eind 2018 is er geen suikerhoudende frisdrank meer te krijgen op middelbare scholen. Dit heeft de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) bekendgemaakt.
Lees dit nieuws
30 AUG. 2017

Super­markt bestaat groten­deels uit sterk bewerkte voeding

Het aanbod in de supermarkt bestaat voor 70% uit sterk bewerkte voedingsmiddelen. Dit blijkt uit onderzoek van Foodwatch.
Lees dit nieuws