Symbool voor het beste diabetesidee, een tekening 7 lampjes met 1 oplichtende,

Heb jij een goed idee om het leven met diabetes makkelijker te maken? Doe dan mee met Het Beste Diabetesidee 2021!

Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën werkelijkheid worden en investeert in de beste ideeën die direct voordeel opleveren voor mensen met diabetes. Dus wil jij een goed idee realiseren? Dan is Het Beste Diabetesidee iets voor jou!

Hoe werkt Het Beste Diabetesidee?

Het Beste Diabetesidee is bedoeld om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Iedereen met een goed idee of praktische oplossing kan een idee inzenden. Het idee kan van alles zijn, bijvoorbeeld een evenement, documentaire, training of open source project. Benieuwd naar wat de winnende ideeën hiervoor zijn geweest? Bekijk de video hieronder!

Wie kan er meedoen?

Iedereen met een goed en haalbaar idee! Het doel van het idee is om de gezondheid of kwaliteit van het leven met diabetes te verbeteren. Als jij hiervoor een goed idee hebt, dan kan jij meedoen!

Hoe werkt het?

Download het aanvraagformulier

Lees de extra uitleg en de algemene voorwaarden.

Hoe gaat het verder?

Uiterlijk 9 mei kun je jouw idee insturen. Daarna maakt de jury op 24 juni bekend welke goede ideeën door zijn naar de tweede ronde. Dan is het moment dat je je idee uitwerkt tot een haalbaar plan. De uiteindelijke bekendmaking van Het Beste Diabetesidee (of -ideeën) van 2021 is in november rond Wereld Diabetes Dag.

Eerder winnaars van Het Beste Diabetesidee

Door de jaren heen zijn er verschillende ideeën verkozen tot Beste Diabetesidee: