8 JAN. 2018

Het Diabetes Fonds en Ekoplaza starten vandaag met ’Ga suikerbewust van start!’. Deze campagne helpt de consument om 21 dagen minder toegevoegde suikers binnen te krijgen.

Gratis e-book

Mensen die in 2018 suikerbewust willen leven krijgen dankzij de campagne een steuntje in de rug. Wie zich aanmeldt op www.lekkermetmindersuiker.nl ontvangt een gratis e-book met lekkere recepten en handige tips. De komende weken krijgen de Ekoplaza-producten zonder toegevoegde suikers extra aandacht.

Te veel suiker

Aanleiding voor de campagne is de hoge suikerconsumptie in Nederland. Ruim 60% van de volwassenen in Nederland voldoen niet aan de richtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Bij kinderen is dit zelfs 90%. Wie te veel suiker binnen krijgt, heeft een grotere kans op overgewicht en loopt daarmee een groter risico op diabetes type 2.

Voortzetting samenwerking

Met de campagne zetten het Diabetes Fonds en Ekoplaza hun samenwerking voort. In 2017 werden met succes de ‘Lekker met minder suiker actieweken’ georganiseerd. Naast het voorkomen van diabetes type 2 door het stimuleren van een gezonde leefstijl, financiert Ekoplaza onderzoek naar genezing. De campagne duurt van 8 tot en met 29 januari.

Diabetes Fonds en Ekoplaza zetten samenwerking voort met 21 suikerbewuste dagen

Erik Does (Algemeen Directeur Udea) en Eric Stellwag (Hoofd marketing, communicatie en fondsenwerving Diabetes Fonds )

Werk maken van minder suiker

Het Diabetes Fonds maakt zich, samen met verschillende partners, sterk voor gezondere bewerkte voedingsmiddelen. Vanzelfsprekend heeft suiker onze specifieke aandacht.