Symbool voor het beste diabetesidee, een tekening 7 lampjes met 1 oplichtende,

Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën werkelijkheid worden en investeert in de beste ideeën die direct voordeel opleveren voor mensen met diabetes.

Hoe werkt het Beste Diabetesidee?

Het Beste Diabetesidee is bedoeld om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Iedereen met een goed idee of praktische oplossing kan een idee inzenden. Een jury maakt een eerste selectie van de ideeën, die uitgewerkt worden. Het publiek brengt een adviesstem uit. Uiteindelijk worden er één of meerdere winnaars van Het Beste Diabetesidee gekozen. Zij ontvangen financiële ondersteuning van het Diabetes Fonds om hun ideeën uit te voeren.

Winnaars Het Beste Diabetesidee 2019

In 2019 waren er twee winnaars van Het Beste Diabetesidee. Bekijk de video voor een korte omschrijving van de ideeën.

Winnaar Els van Beek-Van Kampen

Voedingsbrochure voor laaggeletterden en anderstaligen

Els is praktijkondersteuner in Rotterdam-Zuid. Veel van haar diabetespatiënten zijn van niet-Westerse afkomst. Met behulp van haar voedingsbrochure legt ze op duidelijke wijze, met behulp van afbeeldingen, uit wat je beter wel en niet kan eten als je diabetes hebt.

Winnaars Sanne van Beem en Anne Jacobs namens Stichting ééndiabetes

Diagnosemagazine voor jongvolwassenen met diabetes type 1

Sanne en Anne kregen beiden de diagnose diabetes type 1 toen ze tiener waren. Van het ziekenhuis kregen zij informatiematerialen voor jonge kinderen óf juist voor volwassenen. Dat kan anders. In hun gratis diagnosemagazine delen ze informatie en ervaringsverhalen met jongvolwassenen met diabetes type 1.

Eerder winnaars van Het Beste Diabetesidee

Door de jaren heen zijn er verschillende ideeën verkozen tot Beste Diabetesidee: