Bereiding

Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.

Was de peterselie en knip de blaadjes klein.

Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoeden. Hak de stelen klein.

Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.

Bak de gehakte stelen en de peterselie enkele minuten mee, bewaar wat peterselie voor de garnering. Voeg wat peper en het tomatensap toe.

Verhit de champignonhoeden in een pan met een bodempje water, laat 10 minuten zachtjes koken.

Serveer de warme champignons met het hete mengsel erover en nog wat verse peterselie.

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes (blad)peterselie
  • 250 g grote champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 ml tomatensap

Koolhydraten 1,6 g
waarvan suikers 0,8 g
Vet 2,8 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 1,8 g
Vezels 1,3 g
Groente 70 g
Kcal 41
Zout 0,12 g