Geroosterde pompoenpitten

Bereiding

Doe de pompoenvulling in een grote kom en vul deze met koud water. Trek met je vingers de pompoenpitten los van de draden en wrijf ze tussen je vingers meteen een beetje schoon.

Doe de schoongemaakt pompoenpitten in een steelpannetje met water en breng aan de kook. Laat 20 minuten langzaam doorkoken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Giet de pompoenpitten af en laat even uitdampen. Meng de pitten vervolgens met de kruiden en olijfolie.

Verdeel de pitten over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster in de oven voor 30 tot 40 minuten.

Ingrediënten

  • vulling van 1 pompoen
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Koolhydraten 1,4 g
waarvan suikers 0,2 g
Vet 9,7 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 4,7 g
Vezels 1,8 g
Groente 0 g
Kcal 115
Zout 0,01 g