Kleurrijke eiwrap met rode biet en wortel

Bereiding

Klop de eieren samen met het scheutje melk los.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de omelet op laag vuur gaar.

Snijd de bieten in blokjes. Was de slabladeren en verwijder de harde kern.

Meng de yoghurt met de mosterd en breng op smaak met peper.

Verdeel de sla, bieten, julienne wortel en de mosterdsaus over de eiwrap. Rol de wrap op.

Tip: Wil je de portie wat groter maken? Vul deze eiwrap dan aan met een halve avocado.
Dit recept is ook ideaal om je groenterestjes op te maken. Je kunt namelijk met de vulling van de eiwrap makkelijk variëren.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g gekookte rode bieten
  • 2 bladeren kropsla
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • 30 g julienne wortel

Koolhydraten 6 g
Vet 20,4 g
waarvan verzadigd 2,6 g
Eiwit 15 g
Vezels 2,6 g
Groente 90 g
Kcal 274
Zout 0,53 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!