Bereiding

Warm de oven voor op 200° C. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.

Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Voeg peper en zout, de tomatenblokjes en de wijn toe. Laat dit in ca. 10 minuten koken tot een dikke saus. Maak de saus op smaak met oregano.

Hak de olijven klein. Bestrooi de vis met peper en zout.

Verdeel de saus over 2 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Leg de stukken vis erop. Verdeel de gehakte olijven er over en leg op ieder stuk vis een laurierblaadje.

Vouw het bakpapier of aluminiumfolie goed dicht. Leg de pakketjes in een ovenvaste schaal of op een bakblik.

Laat de vis in de hete oven in 12-15 minuten gaar worden.

Lekker met snijbonen en 3 kleine aardappelen

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 dl rode wijn 
  • oregano
  • 6 olijven zonder pit
  • 250 gram visfilet
  • 2 laurierblaadjes

Koolhydraten 6 g
Vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 22 g
Vezels 2 g
Groente 50 g
Kcal 208
Zout 0,8 g